Hjemmetrening! GRATIS treningsprogram

Vi ønsker å bidra til at du holder deg i aktivitet – derfor tilbyr vi nå et gratis program for gjennomtrening
Alle Norges treningssentre er stengt av hensyn til fellesskapet. Det er et riktig og viktig tiltak. Det er imidlertid veldig lurt å være fysisk aktiv, og det går an å gjennomføre effektiv trening også utenfor treningssenteret, både hjemme og utendørs. Og som du antakelig har hørt før: «alt er bedre enn ingenting». Dette gjelder enten det er snakk om ferier eller ufrivillig hjemmetrening. At alt er bedre enn ingenting er ikke bare et flåsete utsagn for å rettferdiggjøre lite trening, men godt støttet av forskning. Det er lite som skal til for å høste helsefordeler. Aller helst bør vi være i fysisk aktivitet en time hver dag, både på lett, moderat og høy intensitet for å ta best mulig vare på helsen vår. Men hva skal til for å vedlikeholde nåværende form, både hva gjelder styrke og utholdenhet, slik at du slipper å føle at du starter på blanke ark når perioden du er hjemme har passert? Svaret er, generelt sett, at det er mindre enn du tror!

Trening er ferskvare – hvor mye mister du ved å ta pause?
Å bli i bedre fysisk form (større eller sterkere muskler og/eller økt oksygenopptak) er en relativt tidkrevende prosess som krever tålmodighet og kontinuerlig arbeid over tid. På den andre siden er det dessverre sik at prinsippet om reversibilitet forteller at formen du jobber deg opp til raskt også kan dabbe av raskt om du ikke tar vare på den. Helt opp mot ~11% reduksjon i størrelsen på muskelfibertype 2 har vært rapportert etter 10 dager uten trening hos personer som fra før har trent styrktrening i tre måneder sammenhengende. Det er dette vi ønsker å motvirke. Hva gjelder styrke finnes det imidlertid indikasjoner på at opp mot 3 uker uten trening ikke reduserer styrken betydelig. Hva gjelder kondisjon har man funnet mellom 4-25 % tap i prestasjon av 2-3 uker uten trening. Ved å trene hjemme og utendørs i den kommende perioden vil du både føle deg bedre, ta bedre vare på deg selv og ha et bedre utgangspunkt for å starte treningen på treningssenteret igjen når dette er mulig!

KLIKK HER FOR Å BESTILLE «HJEMMETRENING»!
NB: Du må betale 1 kr v/registrering for at tilgangen skal fungere – vi får ikke til å aktivere tilgang med 0 kr grunnet vår tekniske løsning


Fotograf: Nora Angeltveit

Det kreves mindre trening for å vedlikeholde resultater enn for å ta de til neste nivå
Den gode nyheten har du nettopp lest over. Heldigvis kreves det mindre for vedlikehold enn for å ta et steg videre. Helt ned i 1/9 av normal treningsmengde har vist å vedlikeholde formen for m

«TAKE HOME MESSAGE»
Formålet med «Ferieprogrammet» er å gi deg et større utvalg av kjappe og effektive treningsøkter for å vedlikeholde formen gjennom sommerferien. Dette inkluderer styrketrening, utholdenhetstrening (enten en av de eller begge, du bestemmer!). Så lenge man forholder seg til fornuftige prinsipper, sørger for tung nok motstand og litt kreative tilpasninger i øvelsesutvalg, kan ferietrening bli effektivt og morsomt uansett hvor du er, og også helt uten utstyr! Vi legger opp forslag med kun kroppsvekt og med bruk av enkle treningsredskaper som strikker (som kan anbefales om du har tilgang på dette).

 I en lukket facebookgruppe for ferieprogrammet kan du stille spørsmål, dele videoer og få feedback. Her regner vi med å se en del artige videoer fra mange ulike feriedestinasjoner! :)

BESTILL «HJEMMETRENING» HER!

Hils på de som har laget programmet
Martin NorumLotte Oxholm og Simen Aaslund

Martin Norum, forfatteren av bøkene «styrketrening for jenter» og «Sterkere»,  har sammen med Lotte Oxholm, idrettslærer og PT, og idrettsfysiolog Simen Aaslund utviklet det perfekte treningsprogrammet for effektiv hjemmetrening. Kjapt å gjennomføre. Morsomt og inspirerende. Gode tilpasningsmuligheter. Valg mellom styrke og utholdenhet. Forskingsbasert utformet for best effekt.

Lurer du på noe før du eventuelt setter i gang med #HJEMMETRENING?

Send oss en mail på info@webcoaching.no

Fotograf: Nora Angeltveit


LURER DU PÅ NOE MER? HER ER NOEN VANLIGE SPØRSMÅL

Les  gjerne igjennom disse spørsmålene og respektive svar før du tar kontakt med webcoaching for å få hjelp. Ta kontakt på info@webcoaching.no om du ikke finner svarene dine her.


Hvilke forventninger kan jeg ha til resultatene programmet gir?
Programmet er lagt opp for å vedlikeholde styrken, muskelmassen og utholdenheten din mens du trener hjemme og formålet er derfor først og fremst vedlikehold av formen og helseeffekt. Dette er et adskillig bedre utfall enn den normale konsekvensen av lite trening – regresjon. Med dette sagt vil det høyst sannsynlig være noen øvelser du ikke har trent så mye før, og som du kan ha god progresjon i mens du trener hjemme. Mye av treningen baseres på kroppsvektsøkter, og for mange som trener mest normal styrketrening kan progresjonen i kroppsvektsøvelser være god over 3-6 uker. Kroppsvektstrening kan også være svært effektivt, på lik linje med vanlig styrketrening, så lenge man er smart i hvordan øvelsene utføres og sørger for nøkkelordene: tilstrekkelig belastning! Dersom styrketrening er relativt nytt for deg, kan du regne med å bli betydelig sterkere og forbedre utholdenheten gjennom dette programmet.

Hvilken treningserfaring bør jeg ha før jeg starter på programmet?
Du trenger ikke å ha treningserfaring fra før. Dersom du aldri har trent øvelsene før er dette en fin anledning til å lære deg de og komme i gang. Kanskje er dette tiden for å høste gode treningsvaner i roligere omgivelser og få gjennomført lystbetont trening?

Hva slags utstyr bør jeg ha tilgang til?
Vi har lagt opp til ulike forslag til økter som er tilpasset til utstyrsnivået. Vi har tatt utgangspunkt i at du har fire valgmuligheter å velge i mellom:

– Styrke med strikk
– Styrke og utholdenhet med strikk
– Styrke med kroppsvekt
– Styrke og utholdenhet med kroppsvekt

Hva hvis jeg er usikker på teknikk?
Videoguide med anbefalt teknikk ligger integrert i treningsprogrammet.

Hvor ofte må jeg trene?
Programmet er lagt opp til å trenes 2-4 ganger i uken alt ettersom hvor ofte du ønsker å trene

Hvilke progresjonsprinsipper bruker dere?
Gradvis økning av utfordring ved å øke enten belastningen eller antall repetisjoner per sett.

Hva hvis jeg trenger hjelp til å forstå programmet?
Det blir gitt forklaringer til hvordan programmet skal gjennomføres i treningsprogrammet. Om du lurer på noe som ikke er beskrevet i forklaringen kan du sende mail til info@webcoaching.no.

Hva gjør jeg etter å ha fullført programmet?
Programmet kan fortsette så lenge du har fremgang i hovedøvelsene, og trenger ikke stoppe ved oppgitt ukeantall. Du har tilgang til programmet i 6 måneder. Om du stagnerer kan du få individuelt tilpassede program på www.webcoaching.no. Da vil vi legge opp til å øke fremgangen ved å involvere normal styrkerening og utholdenhetstrening på treningssenter og/eller utendørs alt etter hva som er målet ditt.

NB: Du må betale 1 kr v/registrering for at tilgangen skal fungere – vi får ikke til å aktivere tilgang med 0 kr grunnet vår tekniske løsning

Bestill treningsprogrammet «HJEMMETRENING» for 1,- nå!
Ingen bindingstid, tilgang i 6 måneder!